Massage2u
Cara Nederveen
Home
Overview
Prijs - Contact
Overview
  • Deep Tissue Massge
  • Sport Massage
  • Ontspanning Massage
  • Zwangerschap Massage


Deep tissue trigger point massge

De roep om stevige massages werd steeds duidelijker en er lijkt een aantoonbaar verband met de toenmende stress in onze maatschappi. De tot dan toe gebruikelijke massages, zoals ontspanning en sportmassage, voldeden niet meer aan de eisen van de massage consement.  Deep tissue massage die wel in staat is om zeer gespannen spieren en het omringende vaak verkleefde bindweefsel los te maken.

   **** Paar oorzaken van chronische spierspanning:
  •    Overbelasting van spiergroepen. Bijvoorbeeld door semi topsporters, en fysiek intensieve beroepen en zittende beroepen.
  •    Tevel stress en gedurende een te lange tijd.

Deep tissue massage: de achterliggende gedachte
     
        Stress in je werk en in je prive leven veroorzaakt reacties in het lichaam. Het is tegenwoordig allang niet meer controversieel om te zeggen dat bijvoorbeeld hoofdpijn of maagzweer door te veel stress veroorzaakt worden.  Ook burn-out woord soor de medische wereld meer en meer erkende als een ziekte ten volgen van overmatige en langdurige stress. In geval van stress spannen spieren zich te lang aan. In dit geval kan overbelasting ontstaan en spreken we van chronische spier- en bindweefselspanning. Niet alleen de oppervlakkige spieren maar juist ook dee dieper gelegen spieren raken overbelast. En het omringende bindweefsel verkleeft waardoor spieren steeds minder bewegingsvrijheid krijgen. Als eer geen of onvoldoende tijd voor herstel is dan geen luxe meer maar en noodzaak. Maar zachte ontspanningsmassage of een wat meer stevige sportmassage volstaat dan niet meer. Wat dan wel volstaat is deep tissue -trigger point massage.Dit soort massage in combinatie met onstpanningmassage werkt het beste.

Sportmassage

Het toepassen van een aantal handgrepen op een ontbloot lichaamsdeel van een gezonde sporter/niet sporter, met als doel de lichaamelijke conditie te verbeteren, te herstellen of eventeule nadelige gevolgen van zijn/haar sportbeoefening weg te nemen.
      Sportmassage wordt toegepast om vermoeheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning, terug te dringen. De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uitde spieren gemassered. De stofwisseling wordt hierdoor positief beinvloed. Hierdoor herstelt men sneller en kan weer sneller een bepaalde prestatie leveren. Sportmassage wordt ook gebruikt om spieren veer en na een sport prestatie te activeren, als onderdeel vorm van warming up.  Een eerder effect, bij vrijwel idere vorm van massage, is psychische en lichamelijke ontspanning. Naast het ontspannen gevoel dat dit geeft, zal ook dit effect het lichaam sneller laten herstellen. Sport en verrichtingen is het dagelijks leven hebben vaak dezelfde invloed op ons lichaam, daarom is (sport) massage ook voor niet-sporters erg zinvol.

Ontspanningmassage

Een ontspanningmassage is bedoeld om te ontspannen. Door de massage en de sfeer er omheen ontspannen niet alleen de spieren maar ook de geest zal zich ontspannen. U bent even weg uit de sfeer van alledag. even een uurtje helemaal voor u zelf, een moment van rust.
      Tijdens de massage bevindtu sich en een gemakkelijke houding op de verwarmde  massagetafel. Deze wordt daarvoor in een voor u gemakkelijke stand gezet. In de massageruimte heerst een aangename temperature, zodat u het niet koud krijgt, wanner u op de massagetafel ligt. De massagebehandeling bestaat uit diverse rustig maar toch stevig handgrepen waardoor de harde en gespannen spieeren zich zullen gaan ontspannen. Ook onstaat hierdoor een betere doorbloeding en de spieren en worden afvalstoffen uitde spieren versneld afgevoerd.Bij een ontspanning massage kan de ademhaling rustiger en dieper worden. Zelfs gebeurt het wel dat een client in slaap valt tijdens de massage. Ontspanning massage is bedoelde voor de heel lichaam zowel armen en benen.

Zwangerschapmassage

Als je zwanger bent, verandert er veel in je lichaam. Die verandeering kunnen klachten opleveeren. Een massage kan lichamelijke klachten helpen voorkomen.
      Lichaam: 
Tijdens de zwangerschap worden je spieren en gewrichten losser en soepeler om ruimte te maken cooe her kind en je lichaam gereed te maken voor de bevaling. Je kunt hierdoor last krijgen can je nek, rug, heupen en bekkenklachten. Ook kun je door e horomonen vocht vasthouden en slechter gaan slapen.
     Voordelen: 
Een massage helpt je te ontspannen. Je spieren wordt soepeler, je ademhaling wordt dieper en je hoofd komt helemaal tot rust. Je lichaam kan zich herstellen. Je bloedcirculatie wordt gestimeleerd en dat geldt zelfs voor die van je kind. Door de rust tijdens de massage heb je even de tijd om stil te staan bij alle verandering van je lichaam.  Uit onderzoek blijkt dat zwangerhapmassage ervoor zorgt dat je beter slaapt, minder stresshormonen aanmaakt, minder rugpijn hebt en dat complicaties tijdens de bevalling minder vaak optreden.

in elke fase van de zwangerschap heeft massage een ander effect. In de eerste drie maanden zorgt een massage ervoor dat je weer fitter voelt en kan het helpen om hoofdpijn en misselijkheid te verlichten. In het tweede trimester verlicht de massage klachten als rugpijn en beenkrampen en zorgt het ervoor dat je beter in je vel zit.  In de laste drie maanden is de massage vooral gericht op verminderen van klachten als bekken en rugproblemen, vocht vasthouden en een stchte nachtrust.  Op de moment dat die buik woord te groot om erop te liggen, wordt je gevraged om op je linker zij te liggen. Dit houding is beste voor de baby en mama.


Het is zier belangirijk voor de spieren, organen en hersenen, dat u dagelijks genoeg water drinkt minimaal 1.5 liter !